

Steadfast Professional Development Days

Broker Best Practice 5: Regulation – Shaping the Future

Supporting you with all you need to know to be the best broker you can be this year & beyond

March/April 2022

Agenda – Mackay, Brisbane, Perth, Adelaide, Melbourne, Launceston, Hobart, Albury, Canberra, Sydney

Presenters: Glenn Schultz, Sheila Baker, Graham Cassidy, Nick Cook

8:30 am	Arrival coffee and tea – Sponsor Expo	30 mins
9:00 am	Introduction & agenda	10 mins
9:10 am	 A look at the regulatory year just passed & the year ahead – what should you have in place now? Working group activity 	25 mins
9:35 am	New insurance broking and premium funding Codes of Practice – what you need to know in respect to the final draft of both codes	20 mins
9:55 am	 Steadfast Positions – how do they support good broking? The voice of the customer 	25 mins
10:20 am	Morning tea – Sponsor Expo	40 mins
11:00 am	The move is on – transition from General to Personal Advice	25 mins
11:25 am	 Inquiry into broker remuneration – the future of commissions Working Group Activity 	25 mins
11:50 am	Attracting & Retaining talent – will the "big resignation" impact insurance broking?	25 mins
12:15 pm	Culture is key The Insurance Brokers Code Compliance Committee Report	25 mins
12:40 pm	Lunch – Sponsor Expo	65 mins
1:45 pm	COVID BI Claims Update	20 mins
2:05 pm	Misrepresentation & Duty of Disclosure	20 mins
2:25 pm	Open Forum & Workgroup Activity	20 mins
2:45 pm	Key information to take away	10 mins
2:55 – 3pm	Wrap up & close	5 mins

CPD Rating

Total time (including breaks) = 6 hrs, 30 mins CPD content = 255 mins - (4.25 hrs) **CPD points = 4.25**