PROGRAM

21-23 May 2025 | Melbourne, VIC

Wednesday 21 May: Pre-Conference Workshop

	Registration and Speaker Support Open	12:00 - 4:00 PM
12:00 PM	Lunch - Promenade 1st Floor	(60 mins)
	Room: LaTrobe Ballroom	
1:00 PM	Workshop Introduction Ben Campbell AITD, CEO (10 mins)	
1:10 PM	Impactful Storytelling to Captivate your Audience Johanna Kerrigan Be Learning Pty Ltd (20 mins)	
1:30 PM	Move to next session	
	Session 1: LaTrobe Ballroom	Session 2: Fitzroy Ballroom
1:35 PM	Professionalising L&D: upskilling ourselves for a shifting future Michelle Parry-Slater Kairos Modern Learning (30 mins)	Empowering our People with AI for Personal Productivity Jemma Hirst Grant Thornton Australia (30 mins)
2:05 PM	Move to next session	
2:10 PM	23 Essentials of Effective Emerging Leader Programs Lindsey Leigh Hobson Lindsey Leigh Hobson (30 mins)	Al Embodied: A Speculation About the Role Assisted Agents Will Play in the Learning Environment. Ellen – Mary Terrill Swinburne (30 mins)
2:40 PM	Move to next session	
2:45 PM	Building L&D Team Capabilities in Al Naomi Waldron BSI E-LEARNING PTY LTD (30 mins)	Managing L&D Projects is Softer than You Think! Kestrel Stone Elemental Projects (30 mins)
3:15 PM	Afternoon Break - Promenade 1st Floor	(30 mins)
	Session 3: LaTrobe Ballroom	Session 4: Fitzroy Ballroom
3:45 PM	Ahead of the Curve: Scaling Leadership Development with AI-Powered Learning and Analytics Emma Weber Lever – Transfer of Learning (30 mins)	Leading Human-Centred Change in the Age of Al Deanne Boules Centre for Human Centre Leadership (30 mins)
4:15 PM	Move to next session	
4:20 PM	Panel: Al in Action – Strategies for Workplace Adoption and Impact Facilitator: Abbie Taylor AITD National President Amy Martin Queensland University of Technology, Kathryn McGilvray eLearning Solutions & Jemma Hirst Grant Thornton Australia	Passive to Personalised: Creating Adaptive Online Learning Experiences Sarah Mateljan LawCPD / GenLearn (30 mins)
4:50 PM	Workshop Close	
5:30 PM	AITD Conference Welcome Gathering Morris House, 120 Exhibition St, Melbourne	5:30 - 7:30 PM



21-23 May 2025 | Melbourne, VIC

Thursday 22 May: Conference Day One

8:00 AM	Registration and Speaker Support Open	8:00 AM - 4:00 PM
	Plenary Session 1: Grand Ballroom	
	MC: Nigel Collin	
9:00 AM	Welcome to Day One Abbie Taylor AITD, National President (15 mins)	
9:15 AM	Using Competitive Advantage to Empower Learning and Maximize Performance Will Thalheimer Work-Learning Research LLC (45 mins)	
10:00 AM	Reflection and Networking Session Anneli Blundell (10 mins)	
10:10 AM	Uncharted Ice Workshop James Castrission MyAdventure Group (45 mins)	
10:55 AM	Morning Break - Sofi's Lounge	(30 mins)
	Concurrent Session 1: Grand Ballroom	Concurrent Session 1: LaTrobe Ballroom
11:25 AM	Learning with the Brain in Mind – Applying the Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins)	From Scary Science to Work Bestie: Why Our Future Generations Need You to Make Friends with Al Amanda Barnard Amanda Barnard (20 mins)
11:25 AM 11:45 AM	Neuroscience of Adult Learning	Generations Need You to Make Friends with Al
	Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins)	Generations Need You to Make Friends with Al
11:45 AM	Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins) Move to next session Empowering Victorian Electorate Officers to Support Democracy: A Comprehensive Workforce Capability Uplift Voula Andritsos & Lauren Hopley Parliament of	Generations Need You to Make Friends with Al Amanda Barnard Amanda Barnard (20 mins) The Data and Digital Capability Uplift Saga: Empowering Over 7000 People Catriona Malcolm & Selina McKay Westpac Group
11:45 AM 11:50 AM	Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins) Move to next session Empowering Victorian Electorate Officers to Support Democracy: A Comprehensive Workforce Capability Uplift Voula Andritsos & Lauren Hopley Parliament of Victoria (20 mins)	Generations Need You to Make Friends with Al Amanda Barnard Amanda Barnard (20 mins) The Data and Digital Capability Uplift Saga: Empowering Over 7000 People Catriona Malcolm & Selina McKay Westpac Group
11:45 AM 11:50 AM 12:10 PM	Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins) Move to next session Empowering Victorian Electorate Officers to Support Democracy: A Comprehensive Workforce Capability Uplift Voula Andritsos & Lauren Hopley Parliament of Victoria (20 mins) Move to next session The Future is Now - The L&D Paradigm Shift	Generations Need You to Make Friends with Al Amanda Barnard Amanda Barnard (20 mins) The Data and Digital Capability Uplift Saga: Empowering Over 7000 People Catriona Malcolm & Selina McKay Westpac Group (20 mins) Revolutionising Learning Design: Empowering Efficiency and Agility
11:45 AM 11:50 AM 12:10 PM 12:15 PM	Neuroscience of Adult Learning Loretta Mitchell Neu Perspectives (20 mins) Move to next session Empowering Victorian Electorate Officers to Support Democracy: A Comprehensive Workforce Capability Uplift Voula Andritsos & Lauren Hopley Parliament of Victoria (20 mins) Move to next session The Future is Now - The L&D Paradigm Shift David Smith Ampol (20 mins)	Generations Need You to Make Friends with Al Amanda Barnard Amanda Barnard (20 mins) The Data and Digital Capability Uplift Saga: Empowering Over 7000 People Catriona Malcolm & Selina McKay Westpac Group (20 mins) Revolutionising Learning Design: Empowering Efficiency and Agility





PROGRAM

21-23 May 2025 | Melbourne, VIC

Thursday 22 May: Conference Day One continued

	Concurrent Session 2: Grand Ballroom	Concurrent Session 2: LaTrobe Ballroom
2:00 PM	L&D's Role in Shaping an Adaptive Workforce Beth Hall Culture Edge (20 mins)	Case Study - Professional Learning or Learning the Profession? Jonathan Jones Institute of Public Works Engineering Australasia (20 mins)
2:20 PM	Move to next session	
2:25 PM	Maximum Bang, Minimum Buck – How to Get the Most from Your Learning Dollar Christine Khor Peeplcoach (20 mins)	Closing the Performance Perception Gap with Personalised Learning Lee Roulston Thinka (20 mins)
2:45 PM	Move to next session	
2:50 PM	REIMAGINE L&D: Ethical AI Strategies to Empower Learning and Adapt in an Agile World Tracy Sheen The Digital Guide (30 mins)	The Brilliant Difference: Einstein, Neurodiversity and the Future of Workplace Inclusivity Elizabeth Fleming-Jones Sacred Heart Mission (20 mins)
3:10 PM	Move to next session	
3:15 PM	Leveraging Al Conversational Agents in Facilitated Training: Enhancing De-escalation Skills through Real-world Simulations Ryan Byrne Sydney Trains (20 mins)	Every Leader Needs to Know How to Coach Their People Mandy Geddes IECL (20 mins)
3:35 PM	Afternoon Break - Sofi's Lounge	(30 mins)
	Plenary Session 2: Grand Ballroom	
4:05 PM	Just Rock It! Sonia McDonald LeadershipHQ (45 mins)	
4:50 PM	Day One Close	
6:00 PM	Networking Drinks – Sofi's Lounge	6:00 - 7:30 PM
7:30 PM	AITD Excellence Awards Dinner – Grand Ballroom	7:30 - 11:00 PM



PROGRAM

21-23 May 2025 | Melbourne, VIC

Friday 23 May: Conference Day Two

aitd.

7:30 AM	AITD State Breakfasts	7:00 AM - 8:30 AM	
8:00 AM	Registration and Speaker Support Open 8:00 AM - 2:00 PM		
	Plenary Session 3: Grand Ballroom		
	MC: Ally Nitschke		
8:50 AM	Welcome to Day Two & AITD Life Member Announcement (10 mins)		
9:05 AM	Building the Best Ryan Powell Bunnings (40 mins)		
9:45 AM	Reflection and Networking Session Tony Sloman (10 mins)		
9:55 AM	National AITD L&D Capability Framework Launch - MC: Chemène Sinson Kade Brown, Ben Campbell, Lisa Elias & Catriona Malcolm (40 mins)		
10:35 AM	Morning Break - Sofi's Lounge	(30 mins)	
	Concurrent Session 3: Grand Ballroom	Concurrent Session 3: Latrobe Ballroom	
11:05 AM	Elevating Audience Engagement: Moving Beyond Pair and Share Anneli Blundell Anneliblundell.com (20 mins)	Cultivating Growth Culture within Learning & Development: Supporting Lovisa's Global Expansion DJuna Smith Lovisa Pty Ltd (20 mins)	
11:25 AM	Move to next session		
11:30 AM	Building Future Capabilities at Scale Millie Law ANZ (20 mins)	Mandatory Training: A Review of Best Practices Zoe Youl Ausmed Education (20 mins)	
11:50 AM	Move to next session		
11:55 AM	Gamifying Sales Training That Delivers Results Vaughan O'Leary KPMG (20 mins)	Incorporating GenAl into a Learning Platform: Success, Challenges and Learnings (Interactive Session) Mark Eggers & Lachy Gray Yarno (20 mins)	
12:15 PM	Move to next session		
12:20 PM	Career Clarity Drives Leadership Development – A Case Study Kate Smyth Haigh's Chocolates (20 mins)	Bridging the Tech Skills Gap: Driving Competitive Advantage Through Upskilling, Reskilling and Diversity Kade Brown RMIT Online (20 mins)	
12:40 PM	Extended Lunch and Networking (Meet the Presenter)	- Sofi's Lounge (70 mins)	



PROGRAM

AITD Conference 2025

21-23 May 2025 | Melbourne, VIC

Friday 23 May: Conference Day Two continued

	Concurrent Session 4: Grand Ballroom	Concurrent Session 4: LaTrobe Ballroom
1:50 PM	Building a Learning Culture from Scratch - A Case Study Felicity Harrison Ego Pharmaceuticals (20 mins)	The Climate Governance Education Ecosystem - A Case Study in Blended Learning Neil Von Heupt Australian Institute of Company Directors (20 mins)
2:10 PM	Move to next session	
2:15 PM	Reimagining Performance and Career Development: Maximising Your L&D Impact Johanna Kerrigan Be Learning Pty Ltd (20min)	"If only I could clone myself!" Building your Custom AI Dream Team for Effortless Workflow Joanna Smith Pukeko Learning Solutions (20min)
2:35 PM	Move to next session	
2:40 PM	Integrating Work-based Learning and Career Progression. A Case Study of Allianz Australia's New Personal Injury My Career Program Tiffany Muirhead Allianz (20 mins)	DIY AI – Explore Practical Solutions to Transform Learning Experiences and Improve Workflow Capabilities Kathryn McGilvray eLearning Educational Solutions Pty Ltd (20 mins)
3:00 PM	Move to next session	
3:05 PM	Leading Volunteers - Training Staff for an Adaptive Future Melissa Green Legacy (20 mins)	Al-Powered Learning: Becoming L&D Prompt Engineers for the Future Denise Meyerson Focus Learning Group (20 mins)
3:25 PM	Move to next session	
	Plenary Session 4: Grand Ballroom	
3:30 PM	Building Insights: Conference Takeaways Through LEGO® Serious Play Mei-Ling Chin Fair Play LSP (45 mins)	
4:15 PM	Conference Wrap Up	
4:30 PM	Conference Close	

